Hawaii bestaat uit maar liefst 137 eilanden waarvan er acht eiland bewoon zijn. Miljoenen mensen per jaar gaan hier op vakantie om te genieten van de

Hawaii informatieverbluffende natuur, de veelzijdigheid en de altijd vriendelijke bevolking die er voor zorgen dat het een vakantie zal zijn om nooit meer te vergeten. Een vakantie op Hawaii is perfecte om te genieten van zowel prachtige natuur, bruisende steden, cultuur en veel avontuur. Als je van indrukwekkende uitzichten houdt, is het een aanrader om Mauna Kea te beklimmen. Dit is de hoogste berg ter wereld is en tevens de grootste slapende vulkaan ter wereld en heeft een hoogte van maar liefst 4200 meter! Op de top van deze slapende vulkaan is het Mauna Kea observatorium te vinden, waar vanuit onderzoekers uit 11 verschillende landen, de ruimte observeren en bestuderen.

Hawaii informatie:

  • Pearl Harbor

Deze Amerikaanse marinestad is vooral bekend geworden door de verrassingsaanval van Japan op Amerika tijdens de tweede wereldoorlog. Deze plek is tegenwoordig één groot monument waar de vele omgekomen Amerikanen worden geëerd en geeft je een goed beeld van de verschrikkelijk momenten die ze hebben doorgemaakt op 7 december 1941. De USS Arizona is de grootste trekpleister van Pearl Harbor. Dit schip werd door de Japanners als eerste geraakt en is tegenwoordig een indrukwekkend museum. (Lees hier meer over een vakantie Hawaii)

  • Honolulu

Dit is de hoofdstad van Hawaii. In de stad zijn verschillende musea te vinden en veel leuke wijken zoals de bekende wijk Shangri La. Ook is er in de stad een prachtige dierentuin en zeeaquarium te vinden waar je de meest bijzondere dieren kunt zien. Ook het bekende Waikiki Beach is te vinden in Honolulu. Op dit strand vindt je veel cocktailbars en kun je ‘s avonds genieten van de prachtige ondergaande zon.

Meer informatie over vakanties op Hawaii: