Hawaï wij kennen deze eilandengroep behorende toe de Verenigde staten vooral van de mooie standen met Hawaii vakantie beste reistijdde blauwe zee. Maar geldt dit beeld wat wij hebben voor het hele jaar? Lees snel verder! Bekijk hieronder alles over deHawaii vakantie beste reistijd, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Hawaii te gaan boeken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een Hawaii vakantie.

Hawaii vakantie beste reistijd:

Het weer in Hawaï.

  • Het weer is erg constant in Hawaï. Hawaï kent twee seizoenen: de winter en de zomer. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur op 26,6 °C, in de zomer is dit 29,4 °C. Deze constante waardes worden veroorzaakt door de constante passaatwind. Soms waait deze wind ook weleens helemaal niet. Daarnaast geeft een vakantie Hawaï 100% zonegarantie, wie wil dat nou niet?
  • Toch zit er een klein addertje onder het gras. Van juni t/m november is er een orkaanseizoen. Ook Hawaï wordt soms geteisterd door orkanen. Hoewel dit niet vaak voorkomt is het wel belangrijk om hier op voorbereid te zijn. Ook zijn de golven in deze periode hoger.
  • De beste maanden om naar Hawaï te gaan zijn april en mei. In deze maanden pak je wat langere dagen mee. Ook zijn deze maanden minder populair onder de vakantiegangers, waardoor het ook scheelt in de portemonnee. Daarnaast regent het iets meer in de wintermaanden. (Hawaii vakantie beste reistijd info)
  • De verschillen tussen de eilanden zijn groot. Waar het op het ene eiland prachtig weer is, kan het op een ander eiland regenen. Wij hebben ons voornamelijk gericht op Honolulu.

Hawaii vakantie beste periode

Hawaii is een buitengewoon prachtige vakantiebestemming waar je eigenlijk het hele jaar door heen kunt om te genieten. Er heerst een tropisch klimaat, dus eigenlijk is er geen ‘beste’ periode wanneer je kunt gaan. Het ligt er eigenlijk aan wat voor persoon dat je bent. Het is er in principe het hele jaar door lekker warm!

Tropisch klimaat

Hawaii heeft een warm en tropisch klimaat. De vochtigheid en de temperatuur op deze eilanden worden bepaald door de passaatwinden die vanuit het oosten komen. Deze verlagen de temperatuur een klein beetje zodat het bijna nooit de 32 graden passeert. Zoals je misschien al dacht, wordt het nooit echt koud op Hawaii, met uitzondering bovenop sommige van de hogere bergtoppen. Ook op de noord- en noordoostzijde van de eilanden regent het meer dan op de andere eilanden. Bijvoorbeeld het eiland Kauai is het eiland waar de meeste regen valt.

Seizoenen

‘s Winters is er wel iets meer kans op regen en zijn de golven wat hoger aan de kust, terwijl ‘s zomers de temperaturen gemiddeld wat hoger zijn. Van half december tot eind maart en van begin juli tot het einde van de maand augustus loopt het officiële hoogseizoen voor deze mooie staat. Je kunt er vanuit gaan dat in deze periode de hotels veel voller zitten en de prijzen over het algemeen wat hoger liggen.

Dus een korte opsomming:

  • Het is er altijd lekker warm
  • De natuur is prachtig
  • Puur genieten!

Pagina’s over Hawaii vakanties: