Is mei een goede maand voor een vakantie in Hawaï zul jij je afvragen? Wel na enig onderzoek kunnen we Vakantie Hawaii meibevestigen dat mei een van de beste periodes is om naar Hawaï te gaan. Het weer is er over het algemeen goed, de bezetting van de hotels is nog niet zo hoog, en de prijzen zijn relatief laag. Bekijk hieronder nog veel meer informatie over een vakantie Hawaii in de maand mei. Heel veel plezier ook met het uitzoeken van een geweldige reis!

Vakantie Hawaii in mei

Hoe is het weer in mei op Hawaï?

In mei is het weer meestal heel mooi. De gemiddelde temperatuur is ten minste 26 °C overdag en minimum 21 °C ’s nachts. Het gemiddelde neerslagniveau is aanzienlijk lager dan tijdens de wintermaanden. Hawaï heeft een typisch regenpatroon waarbij de meeste neerslag ’s nachts valt, als er al eens een bui valt overdag dan is die meestalvan korte duur.

Is mei een drukke periode om Hawaï te bezoeken?

Mei is een van de minst drukke maanden om Hawaï te bezoeken. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde aantal van september nog iets lager kan zijn. Hoewel mei over het algemeen een zeer rustige maand is zijn er een paar kleine uitzonderingen die het vermelden waarde zijn:

  • Zo is Waikiki Beach een populaire bestemming voor Japanners tijdens een vakantieperiode vanaf 29 april tot en met 6 mei. Ook Memorial Day – het laatste weekeinde van mei met inbegrip van de maandag, is voor velen een populaire periode voor een bezoek aan Hawaï.

Is het duur in mei om naar Hawaï te gaan?

Met uitzondering van het Memorial Day weekeinde is mei een goedkope maand voor verblijf. Ook de kosten voor de vluchten zijn relatief laag.

Zijn er speciale redenen om Hawaï te bezoeken mei?

De eerste dag van mei wordt aangeduid als “Lei Day”, dat is een viering van de Hawaiiaanse lei en de cultuur.Er zijn Lei-vieringen verspreid over alle Hawaiiaanse eilanden. Lei staat voor de traditionele bloemenkrans die als lichaamsversiering dient bij diverse speciale gebeurtenissen zoals verjaardagen, pensionering, begrafenissen.

Het wordt ook gebruikt om bezoekers te verwelkomen, bij de toeristen bekend als de bloemenkrans die om de hals gehangen wordt. Er worden in de maand mei ook heel wat festivals gehouden met Hawaiiaanse muziek. Zo is Mele Mei de hele maand lang de viering van de unieke muziek van Hawaï (Vakantie Hawaii mei). Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie Hawaii vakantie in mei of een andere maand!

Meer informatie over Hawaii reizen: