In oktober naar het prachtige Hawaii? Bekijk hieronder meer informatie over een Hawaii vakantie in oktober en ook heb je de Vakantie Hawaii oktobermogelijkheid om een reis naar Hawaii in oktober te boeken.
Oktober wordt beschouwd als de laatste maand van het droge seizoen in Hawaï. Terwijl het weer toch al wat vochtiger wordt dan de vorige maanden zijn er nog veel goede dagen. Oktober is een goed moment om Hawaï te bezoeken voor degenen die willen genieten van de warmte van het tropische klimaat maar niet houden van de bloedhete omstandigheden zoals in de zomermaanden. Lees hieronder nog meer leuke informatie over een vakantie Hawaii oktober.

Vakantie Hawaii in oktober?

  • Temperatuur

Je mag nog een gemiddelde temperatuur van 27 °C verwachten gedurende de maand oktober, terwijl het toenemen van de passaatwinden in deze periode voor genoeg koele lucht zorgt zodat de meeste nachten zeer comfortabel zijn. Met een gemiddelde van negen uur zon per dag is er genoeg tijd om te genieten.

Waar kan je verblijven?

Er zijn heel wat fantastisch hotels op het “grote eiland” waar je steeds een warm onthaal krijgt en kan genieten van een heerlijk ontbijt gemaakt op basis van lokale ingrediënten. Je kunt er genieten van een persoonlijke service in een omgeving van uitzonderlijke schoonheid.

Neerslag

Het niveau van de neerslag stijgt meestal wel in oktober omdat we stilaan evolueren naar de natste maand van het jaar, november. Meestal is de neerslaghoeveelheid nog beperkt tot 80 mm en de meeste hoeveelheid valt op de hoger gelegen gebieden in het noorden en oosten van het eiland. De temperatuur van het water kan een beetje dalen, maar in de meeste gebieden kun je nog genieten van het prachtige heldere water van boven de 25°C.

Dingen om te doen

Alles wat je in het zomerseizoen kan doen blijft mogelijk in de maand oktober. Naast genieten in het hotel en op het strand, kun je ook eens het binnenland intrekken om te bekijken hoe koffie verbouwd wordt op de plantages. De Kona Blue Sky Coffee Farm is een van de grote bezienswaardigheid waar de geur van ver gebrande koffie je tegemoet komt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreid bezoek aan Honolulu.

Je kunt er bijvoorbeeld met een gids meereizen rond de stad. Dit kan met met een gemotoriseerde driewieler die comfortabel en makkelijk rijdt. Terwijl je de wind door je haar voelt waaien kun je ten volle genieten van wat de stad te bieden heeft. Je zult het merken, zelfs in oktober biedt dit een heel ander perspectief op de stad en het eiland.

Meer te weten komen over een mooie reis naar Hawaii? Lees dan rustig deze website door.

Meer informatie over vakanties in Hawaii: