Hawaii voegde zich in 1959 als 50ste staat toe aan de Verenigde Staten van Amerika. Onder andere bekend geworden door de serie Magnum, en in oudere, maar Waar ligt Hawaiiook jongere tijden Hawaii Five-O laat Hawaii, zeker in die laatste remake geen mogelijkheid voorbij gaan deze prachtige eilanden te promoten. De eerste paar minuten van elke aflevering wordt men in vogelvlucht meegenomen naar plekken en uitzichten, die dit eiland zo’n gewilde vakantiebestemming maakt.

Waar ligt Hawaii?

Maar het ligt bepaald niet naast de deur. Deze groep van 137 atollen en vulkanische eilanden bevindt zich in het midden van de Stille Oceaan tussen Japan, Australië en Amerika. Om wat preciezer te zijn ligt het halverwege een lijn, die getrokken kan worden tussen het midden van Mexico en de top van de Filipijnen. Op 3200 kilometer van de Amerikaanse kust ligt het, met zijn tijdsverschil van 12 uur met Nederland, dus bijna aan de andere kant van de wereld.

De kaart van Hawaii:

Een andere manier om aan te geven waar iets ligt, geschiedt via lengte- en breedtegraden: het centrum van Hawaii ligt op 19 graden noorderbreedte en 155 graden westerlengte. ( in vergelijking Amsterdam ligt op 52 graden noorderbreedte en 5 graden oosterlengte)

Wil je dus genieten van een vakantie op Hawaii, hetgeen beslist de moeite waard is, dan biedt het vliegtuig uitkomst, hoewel ook de mogelijkheid bestaat Hawaii met de boot te bezoeken, meestal in de vorm van een cruise.

Meer informatie over vakanties op Hawaii: